Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) - Leefstijl4Bunnik 

Aan de slag voor een gezondere leefstijl?

Binnen de gemeente Bunnik is er een gecombineerde leefstijl interventie programma: Leeftstijl4Bunnik. Het doel is te werken aan een gezonde leefstijl en deze daarna ook vol te houden. Het programma richt zich op gezonde eetgewoontes en een gezond beweegpatroon. Maar ook zaken die een gezonde leefstijl moeilijk maken, bijvoorbeeld stress en slaapgebrek, komen aan bod.

 

Wat is Leefstijl4Bunnik?

Leefstijl4Bunnik is een programma van maximaal twee jaar met individuele afspraken en groepsbijeenkomsten. Het is een officiële gecombineerde leefstijl interventie (GLI). De GLI is gericht op het realiseren van gezondheidswinst voor mensen vanaf een matig overgewicht met gerelateerd gezondheidsrisico.

U krijgt twee jaar begeleiding van een lokaal Leefstijlteam dat bestaat uit een Leefstijlcoach, een diëtist en een beweegprofessional (fysiotherapeut en/of buurtsportcoach). Het eerste jaar wordt u intensief begeleid. Het tweede jaar bekijkt u samen met het team wat er nodig is om uw gezonde leefstijl te behouden.

Wie kan meedoen?

  • U bent ouder dan 18 jaar en

  • U heeft matig overgewicht en er komen chronische aandoeningen voor in de familie of

  • U heeft ernstig overgewicht

Kosten

U kunt in principe kosteloos deelnemen aan het programma. Deelname wordt volledig vergoed vanuit de basisverzekering en heeft geen invloed op uw eigen risico. Controleer wel de polisvoorwaarden van uw zorgverzekeraar. De doorverwijzing naar de GLI gaat altijd via de huisarts.

Locaties

Na de verwijzing door uw huisarts of praktijkondersteuner kunt u voor deelname terecht op de locaties in Bunnik en Odijk: Gezondheidscentrum Kromme Rijn, Laan van Broekhuijzen 10, 3981 XB Bunnik en Medisch Trainingscentrum Odijk, Rijneiland 5, 3984 MA ODIJK

 

Interesse en meer informatie

Bent u geïnteresseerd om deel te nemen, maak dan een afspraak met uw huisarts of bespreek dit met de praktijkondersteuner. U heeft een verwijzing van de huisarts nodig om te kunnen deelnemen aan het programma. In deze folder vindt u meer informatie over Leefstijl4Bunnik.

Wie zijn wij?

Het team van Leefstijl4Bunnik bestaat uit verschillende leefstijlcoaches, diëtisten, beweegprofessionals en een buurtsportcoach die u intensief begeleiden in uw proces naar een gezondere leefstijl.

Leefstijlcoach en diëtiste Cleo van Raalte:

Cleo van Raalte


Mijn naam is Cleo van Raalte. Ik ben al 18 jaar werkzaam als diëtist voor Diëtistenpraktijk Balans, wat ik nog steeds met heel veel plezier doe. Daarnaast ben ik ook leefstijlcoach. Verder kunt u mij ook kennen van het project BunnIk in Vorm waar ik betrokken bij ben. Mijn rol in dit project is mensen 1 op 1 ondersteunen op het gebied van voeding, maar ook leefstijl. Hierdoor heb ik al verschillen positieve reacties van deelnemers ervaren die zich al fitter voelden naar het doorvoeren van een kleine verandering in hun leefstijl. Tot slot ben ik bij Leeftsijl4Bunnik betrokken als Leefstijlcoach in Bunnik en als diëtist in Odijk.

In mijn privéleven haal ik mijn energie uit mijn passie voor koken, voor familie en vrienden. Daarnaast vind ik het leuk om te wandelen in de bergen en skiën. Het liefst doe ik dit in mijn favoriete vakantieland Italië, helaas door corona nog niet mogelijk. Vorig jaar ben ik verhuisd naar een nieuw dorp, ik geniet en ontspan van de nieuwe omgeving door veel wandelen en fietsen.

Ik heb erg veel zin om samen met u aan voeding, bewegen en ontspanning te werken, kortom de leefstijl aan te passen met handige tips en tricks.

Leefstijlcoach en beweegprofessional Marrit Profittlich:


Mijn naam is Marrit Profittlich, sinds 2000 ben ik met veel plezier werkzaam als fysiotherapeut. Sinds 2018 ben ik ook werkzaam als leefstijlcoach, een nieuwe uitdaging die ik met veel plezier aan ga. Zowel in mijn rol als fysiotherapeut als in mijn rol als leefstijlcoach ben ik betrokken bij de Beweegkuur in de gemeente Bunnik. Samen met de andere professionals uit ons team sta ik voor een praktische aanpak met veel persoonlijke begeleiding. Ik wil graag helpen bij het realiseren van reële doelen naar een gezondere leefstijl.

In mijn vrije tijd ben ik een actief persoon, ik hou van fietsvakanties en bergsport. Bewegen maakt mij blij en geeft mij energie. Mijn passie voor bewegen wil ik graag delen. Ik ben getrouwd en moeder van 2 kinderen.


Diëtiste Merije Brouwer:


Ik ben Merije Brouwer en als diëtist betrokken bij Leefstijl4Bunnik. Ik ben er dan ook om informatie te geven en te helpen op het gebied van voeding. Naast Leefstijl4Bunnik werk ik op maandag en woensdag voor Diëtistenpraktijk Balans op onze locatie in het Gezondheidscentrum Kromme Rijn in Bunnik.    

In mijn vrije tijd vind ik het leuk om in de tuin te werken, te fietsen en lekker te koken. Het buiten zijn geeft mij altijd positieve energie en met het koken kan ik mijn creativiteit kwijt.

Beweegprofessional Anne van Faassen

Mijn naam is Anne van Faassen, en ik ben als beweegprofessional betrokken bij Leefstijl4Bunnik. Daarnaast werk ik met veel plezier als oefentherapeut Cesar en leefstijlcoach bij De OefenPraktijk in Bunnik en in Utrecht. Het mooie aan werken als oefentherapeut vind ik dat ik iemand kan helpen op een juiste manier te bewegen en bewust te worden van de eigen lichaamshouding. Ook begeleid ik sportlessen van verschillende doelgroepen, en daarbij vind ik het leuk om zelf ook fanatiek mee te doen.

In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om buiten te bewegen, vooral skeeleren doe ik vaak. Ik kijk er naar uit om samen met u te zoeken naar passende mogelijkheden om meer in beweging te komen!

Buurtsportcoach Mieke Hansen-Hilhorst

Mijn naam is Mieke Hansen, sinds 2014 ben ik werkzaam als buurtsportcoach. Sinds 2018 als leefstijlcoach bij Strak Plan met Mieke. Als buurtsportcoach ben ik berokken bij Leefstijl4Bunnik. Met mijn achtergrond als leefstijlcoach kan ik op meerdere vlakken meekijken. Mijn rol is binnen de groep om de mensen te helpen buiten de bijeenkomsten aan een sportactiviteit mee te doen. Ik weet wat er in de gemeente te doen is en kan hierin advies geven.

In mijn vrije tijd ben ik erg actief. Ik houd van voetballen en volleyballen. Bewegen zit er helemaal in en doe ik 6 keer in de week. Gewoon omdat het zo’n heerlijk gevoel geeft en ik er erg blij van word. Ik ben getrouwd en heb net mijn eerste kindje gekregen.